לגלוש באינטרנט בבנגקוק וביתר תאילנד
הגישה לאינטרנט טובה בבנגקוק וגם ביתר תאילנד.
רשתות Wi-Fi זמינות ברוב בתי הקפה, מסעדות, מלונות וקניונים. גם מהירות הגלישה טובה. ישנן מספר חברות סלולר המספקות גישה אלחוטית טובה לאינטרנט.
כדי לקבל אינטרנט בתאילנד, יש לך 3 דרכים עיקריות :
1. דרך רשת Wi-Fi (או חיבור של כבל)
המלון, קפה או מסעדה יכולים לספק לך גישה לאינטרנט דרך Wi-Fi אלחוטי או דרך חיבור עם כבל. בדרך-כלל השימוש ב-Wi-Fi הוא בחינם אם אתה קונה שתייה או גר בבית המלון, פעמים אחרות העסק דורש תשלום נפרד.
2. עם כרטיס Sim מקומי של אחת מחברות הסלולר התאילנדיות
אם חיבור לאינטרנט חשוב לך ואתה רוצה להיות בלתי תלוי ברשתות wifi בבתי קפה ומלונות אז קנה כרטיס SIM מקומי, מאחת מחברות הסלולר התאילנדיות וגם קנה חבילת גלישה pre-paid, כך תוכל לגלוש אפילו מתחת לעץ קוקוס באי תאילנדי.
3. עם כרטיס Sim שהבאת מישראל (או מדינה אחרת)
זאת בדרך-כלל, לא תהיה האופציה הזולה ביותר. חברות הסלולר בישראל גובות מחיר יקר על שימוש בחו״ל וקשה להתחרות עם המחירים של תאילנד, אך אין לדעת, כל מקרה לגופו. אם אתה לא בטוח לגבי המחיר שחברת הסלולר תגבה ממך, אז קנה כרטיס SIM מקומי לתקופת הביקור שלך בתאילנד.
מי חברות הסלולר בתאילנד ?
ישנן 3 חברות סלולר גדולות בתאילנד : true, ais, dtac
לכל החברות יש גרסה באנגלית של האתר, חלק מהאתרים ברורים יותר מאחרים. לכל החברות יש חנות בקומה 4 של קניון Siam Paragon, במרכז בנגקוק. לכל החברות יש חנות בשדה התעופה.
איפה לקנות כרטיס SIM ואיך ממלאים כסף בחשבון ה- pre-paid?
ישנן כמה אפשרויות :
- בנקודות המכירה והשירות של המפעילות הסלולריות. זוהי הדרך המועדפת כי מקבלים עזרה מלאה. לכל חברות הסלולר יש משרדים בקניונים הגדולים באזור Siam ובמיוחד בקניון Siam Paragon.
- במרכולים 7Eleven , הם פתוחים 24 שעות ביממה והם מוכרים כרטיסי SIM ואפשר למלות כסך בחשבון ה- pre-paid. המוכר עושה זאת עבורך.
- בשדה התעופה. אך לרוב יש תור של אנשים וגם המחירים המוצעים טיפה גבוהים יותר.
- אתה יכול למלות כסף בחשבון ה- pre-paid לבד, עם כרטיס אשראי, דרך הסמארטפון או דרך אתר האינטרנט של חברת הסלולר. לא הייתי עושה זאת ללא ניסיון.
הערה : כרטיס SIM לפעמים מחולק בחינם בשדה התעופה או במלונות. גם אם תאלץ לקנות אחד, המחיר הוא סמלי, ככלות הכל חברות הסלולר מעונינות שתשתמש בשירותים שלהם.
כמה עולה לגלוש באינטרנט בתאילנד ?
יוקר המחייה בתאילנד נמוך יותר מאשר במערב וזה כולל גם את שירותי הגישה לאינטרנט. באופן כללי,עם הזמן, האינטרנט נעשה מהיר יותר וזול יותר בכל העולם, לכן צפה לשינויי מחירים תכופים.
דוגמאות מחירי אינטרנט בתאילנד 2024 :
- בשדה התעופה, חבילת אינטרנט פרי-פייד לחודש אחד, של 60 גיגה-בייט: בסביבות 800 באט. במרכז העיר, אתה יכול לקבל את זה בחצי מחיר. עיין בפרק הבא להסבר. ראה הסבר כללי לגבי חבילות גלישה.
- מחיר של שימוש במחשב ב- Internet-café : כ- 40 באט לשעה.
- מחיר של שימוש ברשת wifi בבית קפה או מלון : בדרך-כלל חינם.
מה עדיף, לקנות את הסים בשדה התעופה או במרכז העיר בנגקוק ?
איך להרשם לתוכנית סלולרית (פריפייד)
התהליך דומה בכל העולם :
- קודם צריך למלא כסף בחשבון המזוהה עם הכרטיס סים (זה נקרא “Top up” באנגלית). מלא באותו הסכום של תוכנית הפריפייד שאתה מתכוון לקנות.
- קנה תוכנית פריפייד. עושים זאת ע״י חיוג למספר מסוים מהטלפון הנייד. לכל תוכנית פריפייד יש מספר אחר לחייג. כדי להכיר את התוכניות הקיימות (והמספר שיש לחייג) צריך לשאול את הצוות או להסתכל באתר האינטרנט של החברה (האתרים לא תמיד מספיק ברורים בשפה האנגלית).
הערה : עדיף שתתן לאיש שממנו קנית את כרטיס הסים, לעשות בשבילך את הפעולות האלו.
רשתות ה- wifi של חברות הסלולר
בונוס גדול שמקבלים מתי שקונים חבילות מחברות הסלולר, הוא גישה לרשתות ה- wifi שלהן שפרושות בערים. לחברת true (והאחרות) יש רשתות wifi מהירות ביותר בקניונים, בתי-קפה, שדות-תעופה ועוד. אתה מתחבר עם שם משתמש וסיסמא וזה חינם כל עוד מנוי הסלולרי שלך תקף. ע״י שימוש ברשתות ה- wifi אתה לא מבזבז את ה- GigaBytes של המנוי. Cool
איך מהירות הגלישה בתאילנד ?
די טוב עכשיו. ראה השוואה בינלאומית של מהירות האינטרנט.
אם מהירות האינטרנט חשובה לך, השתמש ברשתות ה- Wifi של חברות הסלולר. גם מהירות הגלישה הסלולרית די מהירה, כל עוד אתה בתחום ה- Data שמגיע לך (ראה הסבר). מהירות רשתות Wifi בבתי-קפה ובתי-מלון, משתנה ממקום למקום.
הנה כמה נתוני מהירות גלישה בבנגקוק 2024 :
- מהירות גלישה מחברות הסלולר : יכול להגיע ל- 100 Mbps
- מהירות גלישה של רשתות ה- Wifi של חברות הסלולר : יכול להגיע ל- 200 Mbps
- מהירות רשת Wifi בבתי-קפה באזור שכונת הקוואסן : יכול להיות איטי אם האכסניה מנסה לחסוך בספק אינטרנט.
איך להתקשר מתאילנד
נניח שיש ברשותך מכשיר כלשהו כמו סמארטפון (אתה אנושי, נכון ?)
שתי אפשרויות :
1. בעזרת חיבור לאינטרנט
אם אתה מחובר בדרך כלשהי לאינטרנט, אתה יכול לעשות שיחות קוליות עם תוכנה כדוגמת Skype. עם Skype אפשר להתקשר בחינם לאנשים שיש להם גם Skype או אפשר גם להתקשר לטלפונים נייחים וניידים במחירים נמוכים.
2. בעזרת טלפוניה של חברות הסלולר
אתה יכול לקנות כרטיס SIM מקומי מאחת מחברות הסלולר התאילנדיות עם אופציית pre-paid כברירת מחדל. בהמשך מלא כסך בחשבון ואז תוכל לעשות שיחות בינלאומיות במחירים נמוכים ואיכות קול טובה.
לדוגמא, עם חברת true, אפשר לחייג את הקידומת 06 ואז קוד המדינה (ישראל זה 972) ואז מספר היעד ללא האפס ההתחלתי. ראה מחירים לפי יעדים של חברת true
אתה יכול גם להשתמש בכטיס SIM מישראל, אך זה בדרך-כלל יהיה יקר יותר.
להבין את חבילות הגלישה של חברות הסלולר
הם משחקים עם 3 גורמים :
- כמות המידע הכולל שתוכל לצרוך. ככל שאתה משתמש יותר באינטרנט, אתה צורך יותר מידע.
- המהירות שבה תקבל את האינטרנט. באיזו מהירות יוצגו דפי האינטרנט.
- במשך איזה תקופה (שעות, ימים) תוכל לצרוך אינטרנט.
כמות המידע : חברות הסלולר מחייבות על השימוש באינטרנט לפי כמות המידע הנצרך. אם אתה גולש בעמוד אינטרנט פשוט, אז אתה צורך כמות קטנה של מידע. אם אתה רואה סרטון youtube, אז אתה צורך כמות גדולה של מידע, ולכן אם אתה מחובר לאינטרנט בדרך סלולרית, כדאי להגביל את השימוש בפעילויות אינטרנט שצורכות הרבה מידע, אחרת זה יצא יקר, או שתעבור לרשת wifi שבה לא מחייבים לפי מידע נצרך.
המהירות : כל עוד אתה בתחום גודל המידע שהוקצב לך בחבילת ה- pre-paid שקנית, אז תקבל את האיטרנט במהירות המקסימלית שחברת הסלולר יכולה לספק אותו, וזה די מהיר. כשעברת את המכסה, לא מנתקים אותך מהאינטרנט אלא מעבירים אותך למהירות גלישה איטית ביותר, כזו המספיקה כדי לראות עמוד פשוט אך לא כדי לבצע בנוחות שיחה קולית ב- Skype.
משך הזמן : כשאתה קונה חבילת גלישה, נקבע כמות המידע שאתה זכאי לה וגם משך הזמן שבה תוכל לצרוך אותה.
לדוגמא, נניח שקנית חבילת גלישה של 6 GigaBytes של מידע שתקף לשימוש במשך 1 חודש.
נניח שעבר החודש והשתמשת רק ב- 5 GigaBytes מתוך ה-6 שהיו מגיעים לך, אז זה אומר שהפסדת 1 GigaBytes. אם לעומת זאת, צרכת את כל ה- 6 GigaBytes אחרי שבוע, אז נותרו לך 3 שבועות שבה תוכל לראות אינטרנט במהירות האיטית.
הערה 1 : חברות מסוימות מנתקות לגמרי (לא מאפשרות מהירות איטית), במידה והשתמשת בכל הגיגה שבתוכנית.
הערה 2 : אם החבילת גלישה שלך הסתיימה (בזמן), ויש לך כסף בחשבון ה- pre-paid, אז עדיין תוכל להמשיך לגלוש אך הם עלולים לחייב אותך לפי דקות שימוש וזה יצא יקר. כדי להגן על עצמך מזה, בטל זמנית את קבלת יכולת הנתונים הסלולרים ב- smartphone (בתפריט ההגדרות)
הערה 3 :
לא להתבלבל : Mbps ו- Kbps זה בנושא מהירות.
MBytes ו- GBytes זה בנושא כמות.
אם אתה צריך אינטרנט סלולרי ב- laptop או ב- טאבלט – Tethering
ה- laptop שלך יכול לקבל wifi, אך בניגוד לסמארטפון, הוא בדרך-כלל אינו יכול לקבל אינטרנט סלולרי. למזלנו, זה די פשוט להעביר את האינטרנט שמקבלים בסמארטפון לעבר המחשב הנייד, זה נקרא Tethering באנגלית.
אפשר לעשות זאת עם כבל או באופן אלחוטי (wifi). המהירות גלישה תהיה כמו בסמארטפון. האופציית wifi היא הפשוטה יותר כי עם כבל יכולים להיות לפעמים בעיות של תאימות.
הנה באופן כללי הצעדים הדרושים :
- וודא שאתה מקבל אינטרנט בסמארטפון
- לך לתפריט הגדרות בסמארטפון וחפש תפריט בסגנון Tethering או העברת Data או Hotspot (השמות המדויקים תלויים במערכת ההפעלה).
- תמצא שתי אופציות להעברה: עם כבל או עם wifi. בחר wifi. אם אתה בוחר עם כבל אז זה המשמש לטעינת הסמארטפון, הוא בדרך-כלל מתאים.
- תמצא גם תפריט שבה אתה רואה את הסיסמא של רשת ה- wifi שאתה יוצר (וגם לשנות את הסיסמא, אם אתה רוצה). אתה תצטרך את סיסמת ה- wifi כדי להתחבר לרשת עם ה- laptop.
אפשרות נוספת לקבלת אינטרנט סלולרית ב- laptop היא בעזרת Aircard, אבל איני רואה למה שתעשה זאת אם יש לך סמארטפון. מדובר במכשיר קטן הדומה לזכרון USB עבה ושיש לו יכולת קליטה סלולרית והוא מתחבר לשקע USB במחשב.
בתוך ה- Aircard אתה צריך להכניס כרטיס SIM של חברת הסלולר שאתה רוצה להיות מקושר אליה. אפשר לקנות Aircard מחברת סלולר או בשוק החופשי, אך אז בדוק שהוא יכול לקבל כל SIM ולא חסום לחברה מסוימת.
מה לבדוק אם אתה לא רואה אינטרנט בסמארטפון
כמו שכבר הזכרתי קודם, הטוב ביותר הוא לקבל תמיכה אנושית בשביל להחליף כרטיס SIM וקניית חבילות pre-paid באחת מהנקודות של חברות הסלולר. אם אתה מעדיף לעשות הכל לבד, וודא ש :
- אם אתה משתמש בכרטיס סים בחו״ל (כלומר אתה לא משתמש בסים מקומי), וודא שהאופציה לשימוש בחו״ל מופעלת בהגדרות (זה נקרא roaming באנגלית).
- יש לך מנוי pre-paid או post-pay באחת מחברות הסלולר, אותה חברה של כרטיס ה- SIM שבסמארטפון. אם אתה משתמש ב- SIM ישראלי וודא שהוא כולל שימוש בינלאומי. אם מדובר בתוכנית pre-paid וודא שיש כסף בחשבון. וודא שהתוכנית כוללת גם אינטרנט.
- וודא שאופציית העברת נתונים סלולרים פעילה, זה שונה באופציית wifi. תוכל למצוא את התפריט בהגדרות.
- וודא שהסמארטפון לא במצב טיסה, זה שחוסם התקשרויות.
עוד על בנגקוק ותאילנד באתר זה :
- היכן ללון בבנגקוק – אזורים פוטנציאלים למלון, יתרונות וחסרונות
- איך להזמין כרטיסי רכבת, אוטובוס וטיסות עבור תאילנד
- מה לבקר בבנגקוק ? – האטרקציות של העיר
- התחבורה בבנגקוק – מטרו, סירות, מוניות…
- האיים של תאילנד – איזה אי כדאי לבקר ואיך מגיעים ?
- העיר צ'אנג מאי – היכן ללון, תחבורה, אטרקציות
- העיר פאטיה – היכן ללון, תחבורה, אטרקציות
- כמה עולה לבקר בתאילנד ? המחירים בבנגקוק
- איפה לצאת בערב בבנגקוק ? חיי הלילה של בנגקוק
- הויזה לתאילנד
- אינטרנט בתאילנד – היכן לקנות סים מקומי
- מה כדאי לקחת לנסיעה לתאילנד ? מוצרים מועילים
- מפות של בנגקוק – עם נקודות עניין לתייר
- שאלות נפוצות על בנגקוק – מזג האויר, מרחקים…
- שופינג בבנגקוק – מרכזי הקניות הגדולים והשווקים
- רחוב הקוואסן – מדריך השרדות
- סיור בבנגקוק – מה לצפות בביקור בבנגקוק ?
- הונאות אופיניות של מוניות ותוק-תוק בבנגקוק
- מועדוני גו-גו בבנגקוק
- איך לשרוד כצמחוני בבנגקוק ?
וייטנאם
- מה לבקר בוויטנאם ? איך להגיע והיכן ללון
- העיר סייגון – וייטנאם – מה יש לבקר, איזה אזור כדאי לישון
- העיר האנוי – וייטנאם – מה יש לבקר, איזה אזור כדאי לישון
עוד דברים :
- העיר ברצלונה – מה לבקר, היכן ללון, תחבורה
- ריקוד הסלסה – איזה סגנונות סלסה קיימים? למה כדאי לרקוד סלסה?
- שירים בצרפתית עם תרגום, שירים באיטלקית, שירים בספרדית
- מה לשים במזוודה – הרשימה הוויזואלית שתעזור לך לא לשכוח דברים
- העמוד הצמחוני שלי – למה כדאי להיות צמחוני
אם מצאת פרטים לא נכונים בעמוד, כמו למשל מסעדה סגרה או נהר גדול עבר מקום, אנא כתוב לי ב- צור קשר.